Espoon Lattiapinnoite Oy - mistä kaikki sai alkunsa

Vuonna 1965 Eero Peltonen näki oivan markkinaraon ja päätti perustaa toiminimen urakoitsija Peltonen. Toimenkuvaan kuului betonilattiatöitä ja hän teki kaiken yksin. 1960-luvun loppupuolella työntekijämäärä kasvoi yhdestä 5-6 henkilöön ja edelleen työstettiin erilaisia betonilattioita asuin- ja toimistorakennuksiin. Suomessa oli tähän aikaan ainoastaan muutama tämän alan yritys.

1970-luku - lattiapinnoitteet toimistoihin ja teollisuuteen

1970-luvun alkupuolella toiminimi urakoitsija Peltonen muutettiin osakeyhtiöksi ja nimeksi tuli Lattialiike Peltonen Oy. Halu laajentua oli kova ja tämän vuoksi alettiin työstää asuin- ja toimistorakennuksien lisäksi myös teollisuuteen erilaisia betonilattioita. Tämä vaati erikoiskalusteita ja erikoisosaamista ja tämän vuoksi henkilöstömäärä kasvoi huimasti. Nyt yrityksessä oli jo n. 50 henkilöä töissä ja viisi rakennusmestaria, jotka johtivat töitä rakennuksilla.

Toiminta laajeni edelleen ja nyt toimenkuvaan kuului imubetonilattioiden ja kovabetonilattioiden teko. Lisäksi korjattiin sekä hiottiin vanhoja lattioita, tehtiin keinojääradoille pintavaluja, tasattiin maanvaraisten lattioiden pohjia ja raudoitettiin näitä, valettiin siltoja sekä hallien perustuksia. Yhtiöllä oli myös oma konekorjaamo, jossa valmistettiin ja konstruoitiin koneet tarpeita vastaaviksi. 1970-luvun loppupuolella Lattialiike Peltonen Oy oli yksi Suomen suurimmista betonilattiayrityksistä.

1980-luku - laajentaminen maahantuontiin ja grynderitoimintaan

Vuonna 1980 Eero Peltonen menehtyi, joten hänen poikansa Jussi Peltonen perusti rinnalle tytäryhtiön Espoon Lattiapinnoite Oy:n. Espoon Lattiapinnoite Oy perustettiin, koska betonilattioiden lisäksi haluttiin tehdä myös muunlaisia lattioita, esim. epoksimassalattioita, akryylibetonilattioita ja uretaanilattioita. Uutta oli myös, että erilaisia rakennuskemikaaleja alettiin tuoda ulkomailta, pääosin Englannista. Lattialiike Peltonen Oy jatkoi toiminnassaan ja työsti edelleen samoja töitä kuin aikaisemminkin.

Vuonna 1985 aloitettiin gryndays-toiminta, (ostetaan maata, tehdään suunnitelma, rakennetaan ja lopuksi myydään kohde, kaikki tehdään alusta loppuun itse), koska haluttiin jälleen laajentaa toimintaa. Osasyy oli myös se, että Jussi Peltonen, joka johti yhtiötä, oli valmistunut vuonna 1983 rakennusarkkitehdiksi ja halusi tehdä muutakin kuin pelkkiä lattioita. Vuonna 1987 perustettiin Suomen betonilattiayhdistys. Espoon Lattiapinnoite Oy oli yksi perustajajäsenistä. Yhdistys perustettiin, koska koettiin, että tällainen alan yhdistys oli tarpeen. Espoon Lattiapinnoite on ollut yhdistyksen hallituksessa sen perustamisesta lähtien. 1980-luvun lopussa betonilattioita tehtiin parhaimmillaan jopa 250 000 neliömetriä vuodessa. Tätä toimintaa jatkui 90-luvun alkuun asti.

1990-luku - hiljaisempi aikakausi betonialalla

1990-luvun alussa Suomeen iski lama. Tämä vaikutti myös Espoon Lattiapinnoitteen toimintaan.Henkilöstömäärä putosi viidestäkymmenestä hengestä 10-15 henkilöön. Laman aikana uutena toimintana tulivat mukaan pumpputasoitetyöt, joilla korvataan pintabetonilattioita ja joita käytetään yleisesti saneerauksissa. Laman aikana asuntojen rakentaminen ei myöskään kannattanut, joten Espoon Lattipinnoite alkoi rakentaa erilaisia teollisuushalleja. Hiljaista aikakautta kesti vuoteen 1994, jonka jälkeen aloitettiin uudelleen gryndays-toiminta. Gryndays-toimintaa kesti vuoteen 2000 saakka.

Nykypäivä - käytössä omat tehokkaat työmenetelmät

Nykyään Espoon Lattiapinnoitteella menee hyvin. Työtä riittää ja henkilöstömäärä on vakiintunut n. 20-25 henkilöön. Yhtiö tekee pääosin lattiatöitä, esim. betonilattiatöitä, erikoispinnoitteita sekä pumpputasoitetöitä. Yhtiön liikevaihto pyörii siellä 2,5-3,0 milj. euron kieppeillä. Sementtipohjaiset pumpputasoitetyöt tehdään Bostikin tuotteilla. Jussi Peltonen on kehittänyt omassa konepajassaan työhön soveltuvat laitteet, joten työ käy todella nopeasti. Uusin työtapa on tehdä lattiatasoitetyöt kipsipohjaisilla pumpputasoitteella. Kipsipohjaiset pumpputasoitteet ovat Knaufin tuotteita.

Tulevaisuus - keskiössä pumpputasoitetyöt ja erikoispinnoitteet

Alussa lattialiikkeitä oli Suomessa vain muutamia, mutta nykypäivänä liikkeitä on kymmeniä ja kilpailu alan markkinoilla on koventunut. Pärjääminen vaatiikin erikoistumista. Espoon Lattiapinnoite onkin vähentänyt työn määrää, koska yhtiö haluaa tehdä vaikeita ja haastavia töitä ja samalla myydä asiakkaalle hänen ongelmaansa ratkaisun. Perinteinen betonilattiatyö on raskasta ammattityötä, joka ei enää houkuttele nuorta tekijäkuntaa, joten Espoon Lattiapinnoite pyrkii tulevaisuudessa panostamaan pumpputasoitetöihin ja erikoispinnoitteisiin.

Tutustu pääkaupunkiseudulla tarjoamiimme palveluihin ja ota yhteyttä!

Suosittele meitä

Facebook Twitter 1Jaa

Yhteystiedot

Juvan teollisuuskatu 21 B

02920 ESPOO

09-548 4593

jussi.peltonen@espoonlattiapinnoite.fi

Kiinnostuitko?Jätä yhteystietosi, otamme yhteyttä!

Voit kysyä lisää palveluistamme pääkaupunkiseudulla tai pyytää tarjouksen kohteesi lattiatöistä. Palaamme asiaan mahdollisimman pian.

Sähköpostitse
Tekstiviestitse

Rekisteriseloste

1. Rekisterinpitäjä

Espoon Lattiapinnoite Oy
Juvanteollisuuskatu 21 B
02920 ESPOO

Y-tunnus: 0894796-0
Puh: 09 548 3746

2. Rekisteriasiat

Asiakaspalvelumme vastaa rekisteriä koskeviin kysymyksiin ja palautteisiin mahdollisimman nopeasti.

3. Rekisterin nimi

Espoon Lattiapinnoite Oy:n asiakas-, markkinointi- ja ajankohtaiskirjeen tilanneiden rekisteri.

4. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Käsittelyn tarkoituksena on asiakassuhteen hoitaminen, asiakkaan ja rekisterinpitäjän oikeuksien ja velvollisuuksien toteuttaminen sekä henkilötietolain mukainen henkilötietojen käsittely verkkopalveluihin liittyviin tarkoituksiin, tutkimustoimintaan, rekisterinpitäjän ja/tai sen yhteistyökumppaneiden mainonnan ja/tai suoramarkkinoinnin suuntaaminen asiakastietojen perusteella rekisterinpitäjän viestimien ja palvelujen kautta luovuttamatta henkilötietoja ulkopuoliselle taholle.

5. Rekisterin tietosisältö

Rekisteri voi sisältää seuraavia tietoja asiakkaista:

  • Nimi
  • Sähköpostiosoite
  • Matka- ja/tai muu puhelinnumero
  • Organisaatio ja asema
  • Organisaation osoitetiedot
  • Yhteysloki

6. Rekisterin säännönmukaiset tietolähteet

Rekisteri koostetaan rekisterinpitäjän asiakastietojärjestelmästä, yleisesti saatavilla olevista internetlähteistä, sekä mahdollisista muista julkisista lähteistä. Pääsääntöisesti osoitelähteet on eritelty mikäli ne ovat muita kuin ensiksi mainittuja.

7. Säännönmukaiset tietojen luovutukset

Rekisterinpitäjä ei luovuta asiakkaiden henkilötietoja ulkopuolisille, paitsi Suomen viranomaistoimien niin edellyttäessä.

8. Tietojen poistaminen

Tietoja voidaan poistaa henkilön vaatimuksesta tai asiakassuhteen loppumisen vuoksi.

9. Rekisterin suojauksen periaatteet

Henkilötiedot säilytetään luottamuksellisina. Rekisterinpitäjän ja sen mahdollisten tietotekniikkakumppanien tietoverkko ja laitteisto, jolla rekisteri sijaitsee, on suojattu palomuurilla ja muilla tarvittavilla teknisillä toimenpiteillä.